2024-07-02

13 leerlingen TopAcademie krijgen praktijkverklaring mbo na werkstage bij ISS

Samen met Learn2Work bereidt ISS mbo-leerlingen voor op werken door opleiden in de praktijk. Op die manier draagt ISS bij aan zelfstandigheid en bestaanszekerheid van een kwetsbare doelgroep.
ISSNL - TopAcademie mbo praktijkverklaring 062024

Op donderdag 27 juni was het voor 13 leerlingen van TopAcademie dubbel feest. Bij onze opdrachtgever PwC ontvingen zij van praktijkbegeleider Jenneke Cranston hun praktijkverklaring met verschillende MBO-deelcertificaten. Het is ook de eerste keer dat deze praktijkverklaring wordt uitgereikt en vormt een prachtige bekroning van hun stageperiode bij ISS. Enkele leerlingen zijn inmiddels doorgestroomd naar een vaste baan bij ISS.

Leren in de praktijk van het facilitair bedrijf

Tijdens het schooljaar deden de leerlingen waardevolle werkervaring in de praktijk van de diverse klantlocaties van ISS, zoals PwC Rotterdam en Erasmus MC. ISS biedt op meerdere locaties en bij meerdere opdrachtgevers opleidingsmogelijkheden in de praktijk aan voor mbo-leerlingen van niveau 1 en tot 4. Samen met onze opdrachtgevers creëren we praktisch ingestoken opleidingen aan jongeren en geven we ze hiermee een duurzame start van hun loopbaan.

Praktijkonderwijsleerlingen die deelnemen aan de TopAcademie krijgen les op de werkvloer en lopen stage in een leermeester-gezel-constructie. Met erkende branchecertificaten op zak, verlaten zij de TopAcademie als ervaren vakmensen met betere kansen op de arbeidsmarkt.

Over de praktijkverklaring en TopAcademie

De praktijkverklaring mbo, erkend door de branche, omvat vaardigheden zoals het bedrijfsklaar maken van werkruimtes, het bereiden van voedingsproducten, het werken in de bediening, het werken met de kassa en het verlenen van gastvrijheid. De leerlingen ontvingen certificaten op MBO-niveau 1, 2 en 3.

De Topacademie is een initiatief van Learn2Work in samenwerking met ISS en investeert in het opleiden van toekomstige vakmensen. Leerlingen komen van verschillende praktijkonderwijsscholen zoals HPC en Accent.

Gefeliciteerd aan alle geslaagde leerlingen!