2024-05-28

ISS tekent verklaring Gelijke Kansen

Ruim 50 bedrijven en organisaties, waaronder ISS, hebben op maandag 27 mei 2024, op initiatief van minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de verklaring 'Gelijke Kansen' ondertekend en beloven zich in te zetten voor een inclusievere arbeidsmarkt.
ISSNL - Verklaring Gelijke kansen - groepsfoto minister en ISS 052024 crop

Op de foto van links naar rechts: Hanni Wongsosumarto (ISS), Karien van Gennip, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tamara van Ark, voorzitter Schoonmakend Nederland, Gemmie Hermens (ISS) en Robert Oosting (ISS)

ISS behoort tot één van de koplopers in objectief werven en het bieden van gelijke kansen aan kandidaten. Ook zijn we met een kleine groep bedrijven onderdeel van een Community of Practice (CoP) waarin we een jaar lang oefenen met een bewezen methode die inclusieve werving en objectieve selectie bevordert. Hierin passen we verschillende interventies toe op een deel van onze vacatures. Waaronder vacatureteksten inclusiever schrijven, een objectieve eerste selectie en gestructureerd interviewen.

Namens ISS ondertekende People & Culture director Gemmie Hermens de verklaring en waren ook Robert Oosting, Head Of Diversity & Inclusion en Hanni Wongsosumarto, Projectmanager Diversity & Inclusion bij deze bijeenkomst aanwezig.

De Verklaring Gelijke kansen met alle handtekening. Links van het bord Robert Oosting, Head Of Diversity & Inclusion en rechts van de verklaring Gemmie Hermens, People & Culture director, en Hanni Wongsosumarto, Projectmanager Diversity & Inclusion
Van links naar rechts Robert Oosting, Head Of Diversity & Inclusion, Gemmie Hermens, People & Culture director, en Hanni Wongsosumarto, Projectmanager Diversity & Inclusion

Gelijke kansen vereist serieuze inzet van werkgevers

Minister Van Gennip benadrukte dat echte gelijke kansen een serieuze inzet van werkgevers vragen, zoals objectieve werving en selectie. De ondertekenaars geven hiermee een krachtig signaal en dienen als inspiratie voor andere bedrijven. Via de Ontwikkelagenda Gelijke Kansen biedt het ministerie van SZW, samen met werkgeversorganisaties en de SER, ondersteuning aan deze bedrijven om gelijke kansen daadwerkelijk te realiseren en de norm te stellen. De komende tijd wordt deze Ontwikkelagenda verder uitgewerkt om maatwerkondersteuning te bieden.

Groepsfoto van alle bedrijven en de minister en staatssecretaris met de de ondertekende Verklaring Gelijke Kansen
Groepsfoto van alle bedrijven met de de ondertekende Verklaring Gelijke Kansen. In het midden Karien van Gennip, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Tamara van Ark, voorzitter Schoonmakend Nederland.