2021-01-14

Ekonomisemmin. Ekologisemmin. Ergonomisemmin.

ISS Palveluiden olosuhde- ja energianhallintakeskus päivitti nimensä muotoon ISS HUB kuvaamaan paremmin sen kehittyvää ja tuntuvia kustannussäästöjä tuottavaa kokonaispalvelua.
ISS HUB logo

Kuopiossa vain harvojen tarkkaan tietämässä osoitteessa, kymmeniä metrejä maan alla, parisenkymmentä ISS:n energianhallinnan ja kiinteistövalvonnan ammattilaista kaivaa asiakkaille merkittäviä kustannussäästöjä auttamalla heitä optimoimaan kiinteistöjensä toimintaolosuhteita ja energiankulutusta.

– Saumattomana kokonaisratkaisuna ISS HUB kykenee tuottamaan asiakkaillemme paitsi paremmat toimintaolosuhteet myös merkittäviä säästöjä, korostaa ISS HUBin palvelupäällikkö Pekka Kääriäinen.

– Esimerkiksi vuonna 2018 meille siirtyneessä suuressa teollisuusasiakkuudessa olemme saaneet lämmitysenergian lämpötilakorjatun vuosikäytön putoamaan kahdessa vuodessa 18,8 prosentilla.

Pidemmän aikavälin kumuloituvista säästöistä Kääriäinen puolestaan nostaa esiin erään merkittävän toimistoasiakkuuden, jossa vuosien 2010–2019 aikana on saavutettu peräti yli 29 miljoonan euron säästöt.

– Aiemmin ISS:n olosuhde- ja energianhallintakeskus markkinoi osaamistaan Wise-palvelun nimellä, mutta uusi nimemme ISS HUB kuvaa mielestämme paremmin kokonaispalvelun keskiössä tapahtuvaa ja kokonaisuutta hallitusti pyörittävää toimintaamme, taustoittaa Pekka Kääriäinen nimipäätöstä.

– Nimessä HUB on myös aiempaa modernimpi sointi, mikä sopii hyvin filosofiaamme toimintamme jatkuvasta kehittämisestä. Jatkuva kehittäminen on meille tärkeää, koska pyrimme kaiken aikaa pienentämään asiakkaidemme energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä samaan aikaan, kun optimoimme heidän toimintaolosuhteitaan ja sitä kautta parannamme heidän toimintansa tuottavuutta.

Yksi ISS HUBille tyypillinen ja sen palvelutasoa parantava tekijä on yksikön toimintakonseptiin kuuluva insinööritasoinen 24/7-asiantuntijatukipalvelu. Palvelutapahtumat nopeutuvat, hälytyskäynnit vähenevät ja asiakkaat säästävät rahaa, kun riittävän tasokas asiantuntemus on kaikkina aikoina käytettävissä välittömästi ja ilman viiveitä.

– Asiakkaamme voivat hyödyntää insinööritasoista 24/7-asiantuntijatukipalveluamme käytännössä minkä tahansa valvottavan asian tai mitattavan suureen etävalvontaan ja -hallintaan, korostaa palvelupäällikkö Kääriäinen.

– Ulkovalojen ohjausjärjestelmien pääkäyttäjäpalvelut kunnille tai vaikka sähköautojen latauspisteiden toiminnan ja kulutusten seuranta ovat hyviä esimerkkejä palvelumme käyttöalueista. Samoin kuin Tilannekeskuspalvelumme vankalla erityisosaamisella hoitamat laitetilat, datacenterit ja laboratoriot.

ISS HUBin asiakkuudet voidaan jakaa pääsääntöisesti kahteen ryhmään. Ensimmäisen muodostavat kriittisten tilojen ja toimintaympäristöjen, kuten konesalien ja datakeskusten toimintaolosuhteiden varmistaminen. Toinen merkittävä kokonaisuus puolestaan ovat liikekiinteistöt ja toimistoympäristöt, jotka nekin ovat tietysti kriittisiä ympäristöjä niissä työskentelevien ihmisten hyvinvoinnin, jaksamisen, luovuuden ja tuottavuuden kannalta.

– Ei niissäkään voi eikä kannata tinkiä hyvien olosuhteiden varmistamisesta, muistuttaa Pekka Kääriäinen.